gelezen op: http://pretwerk.nl/topnieuws/beste-vekabo-logiesaccommodatie-op-het-platteland/9879

Tijdens de vakantiebeurs in Utrecht is vakantieboerderij De Huttert verkozen tot beste VeKaBo logiesaccommodatie van 2011. De kwaliteit van recreatiebedrijven met een agrarische achtergrond wordt steeds beter, en dat was te zien aan de nominaties. Schoon sanitair, veiligheid en comfortabele logies zijn inmiddels standaard voorwaarden geworden. Onderscheiden kun je je vooral met een persoonlijke aanpak en bijzondere extra faciliteiten.

De vakantieboerderij
Vakantieboerderij De Huttert uit Luttenberg van de familie Rensen biedt op de Huttert drie gebouwen met vakantieappartementen, groepsaccommodatie, mini camping en een theeschenkerij met fraai uitzicht op de Sallandse Heuvelrug en uitgestrekte heidevelden. Camperaars zijn het hele jaar welkom, want dit is een belangrijke trend in de toeristische sector. Ook op het gebied van veiligheid gaat men met de tijd mee, want ook een AED is aanwezig.
De recreatiewoningen werden vier jaar geleden gebouwd. Er wordt gestreefd naar ‘betaalbare luxe’ en mevrouw Rensen benadrukt: “Je moet je bedrijf in de promotie niet mooier voorschotelen dan het in werkelijkheid is.”

De inspecteur
Na een voorselectie door de gasten van VeKaBo werd er per regio één bedrijf genomineerd voor de inspectieronde. Die inspectie werd uitgevoerd door de familie Loock. Zij gingen op bezoek bij alle bedrijven om een locatie te selecteren voor een familiereünie. Voor inspecteur Joos Loock was het een lastige keuze: “We hebben nog lang getwijfeld tussen dit bedrijf en vakantieboerderij De Buitenhorst in Brabant. We werken in eerste instantie een inspectielijst af, maar letten zelf ook op persoonlijke factoren zoals de ontvangst door de ondernemers. Veiligheid en hygiëne is voor ons erg belangrijk; eigenlijk zijn dat standaardvoorwaarden. Zo had niet elk bedrijf bijvoorbeeld een traphekje voor kleine kinderen.”
Loock laat ook weten wat de eigenschappen waren waarmee De Huttert er uit sprong: “De eerste indruk was meteen goed; een prachtige oprit met aan het eind een verzorgde rietgekapte boerderij brengt je meteen in de juiste stemming. De prachtige omgeving speelt daarbij natuurlijk ook een rol. Het viel ons ook op dat zelfs in december de hele accommodatie was volgeboekt. Uiteindelijk heeft de verhouding prijs/kwaliteit de doorslag gegeven; want we vonden dit wel heel veel waarde voor je geld.”

 
 1. Joyce Fehr (Huisman) zegt:

  ps gefeliciteerd was ik helemaal vergeten!!!

 2. Joyce Fehr (Huisman) zegt:

  Lieve Fam. Rensen,

  Wij waren vorig jaar in Oktober bij je te gast en nu hoorden dat jullie nu zelfs logeerbedrijf van het jaar zijn geworden.

  Wij wonen in Zwitserland en gingen op bezoek bij mijn ouders in Nederland. Eigenlijk ‘moesten’ we ergens anders slapen, als bij mijn ouders, omdat die aan het ombouwen waren. En met baby, van toendertijd 4 maanden, was het toch nicht zo handig midden in zo’n verbouwing te zitten.

  Wij vonden het helemaal geweldig. Lekker op het platte land, aan de frisse lucht.
  De appartementen zijn helemaal geweldig!!! Mooi ingericht, gezelli en van alle gemakken voorzien. Zelfs voor onze zoon waren bedje enz. geregeld!!!

  Tja pech voor mijn ouders, maar we vonden het zo fijn bij jullie, dat we nu dus echt niet meer bij ‘opa en oma’ gaan logeren…

  We voelden ons rondom ‘thuis’ en zijn zeker van plan heel binnenkort weer te komen.

  Hartstikke bedankt voor jullie gastvrijheid

  Liebe Grüsse vom Untersee (in der Schweiz)
  Fam. Fehr (Huisman)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>