Omgeving

 
Uitgestrekte bossen, groene weilanden: u vindt het in de omgeving van recreatiebedrijf De Huttert. Onze recreatiebedrijf ligt vlakbij het plaatsje Luttenberg. Binnen vijf minuten bent u in het centrum van het dorp. Hier vindt u een supermarkt, brasserie en cafetaria. Luttenberg ligt tussen Raalte en Hellendoorn, aan de voet van de prachtige Sallandse Heuvelrug in Twente. Luttenberg telt ruim tweeduizend inwoners en staat bekend als ‘De Parel van Salland’.

In Salland vindt u mooie dorpjes, de oude Hanzestad Deventer, monumentale boerderijen, molens en statige herenhuizen. Salland is een prachtige combinatie van cultuur en natuur. Stap op de fiets of mountainbike en ontdek de omgeving. Of verken de uitgestrekte bossen te paard. Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden in onze omgeving.

 
 

 

Wandelen

 
Het afwisselende landschap in onze omgeving biedt uitstekende wandelmogelijkheden, enkele goede overzichten van wandelingen:

 Staatsbosbeheer
 Wandelpad.nl
 Natuurlijk.nl
 Capitool Routes
 Salland Natuurlijk Gastvrij!

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

 
Onze camping ligt vlakbij Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is méér dan natuur. Het vertelt ook het verhaal van de geologie, geomorfologie, (cultuur)historie, onderzoek en monitoring en natuurgerichte recreatie.


Ons bedrijf is gastheer van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De gastheren hebben een speciale cursus gevolgd en overleggen geregeld over de ontwikkelingen op en rond onze heuvelrug. Bij ons kunt u terecht voor meer informatie van het gebied.

Voor meer informatie: www.np-desallandseheuvelrug.nll

Actief

 
Naast fietsen en wandelen bied onze omgeving ook ander mogelijkheden voor een actieve dagbesteding!

 Kanoverhuur
 Avonturenpark Hellendoorn
 Salland Natuurlijk Gastvrij – Er op uit
 Pitch & Put Golf in Lemele

Restaurants

 
Even niet zelf koken op de camping? Diverse restaurants en café’s in de omgeving bieden voldoende mogelijkheden.

 Dinnersite – Omgeving Luttenberg
 Eet.nu – Omgeving Raalte
 Eet.nu – Omgeving Hellendoorn
 VVV Hellendoorn

Evenementen

 
Op zoek naar meer informatie of naar actuele evenementen in de regio?

 Salland Natuurlijk Gastvrij – Evenementenkalender 2011 [download]
 Agenda Parel van Salland
 VVV Hellendoorn

Rustpunten

 
Voor wie moe is het van het fietsen en wandelen zijn er in onze omgeving Rustpunten ingericht. Een Rustpunt biedt de mogelijkheid tot een korte stop bij bewoners in het buitengebied van Salland.

Bekijk hier de 68 rustpunten in Salland.

Klompenatelier

 
Een bezoek aan Klompenatelier Dijkman is een echte aanrader en geschikt voor het hele gezin, kinderen en volwassenen. Het oude ambacht van klompenmaker wordt al 4 generaties doorgeven in de familie Dijkman. Het klompenatelier is geopend van maandag tm vrijdag van 9.00 t/m 18.00 uur. Zaterdags van 9.00 tm 16.00 uur. Zondags gesloten.

Voor meer informatie, bezoek www.klompen.nl.

Hellendoorn

Alles over het dorp Hellendoorn:

 www.dorp-hellendoorn.nl